Cele sapte mecanisme fundamentale „de pornire”

   Te-ai intrebat vreodata ce au in comun un Spielberg si Springsteen sau ce au facut John F. Kenedy si Martin Luther King pentru a le permite sa influenteze emotional atat de multe persoane? Ce au in plus un Ted Turner sau o Tina Turner ca sa reuseasca? Sau  Peter Rose si Ronald Regan, toti au reusit sa persevereze in luarea deciziilor de a acționa consecvent  si eficient pentru a-si realiza visele.  Ceea ce ii determina sa continue , zi de zi , sa-si dedice toate resursele pentru ceea ce fac? Exista multi factori implicati, dar eu cred ca exista sapte trasaturi fundamentale de caracter pe care toti  le-au cultivat in sine, sapte caracteristici care le dau puterea de a face orice afacere ce le poate aduce succes.

Iata cele sapte mecanisme fundamentale  „de pornire” capabile sa va asigure succesul:

 #1. PASIUNEA! Toti oamenii despre care am vorbit au descoperit un motiv, un scop inflamator, interesant, aproape obsesiv, care ii impinge sa faca, sa creasca, sa fie din ce in ce mai mult. Pasiunea este combustibilul care poate misca trenul  succesului, ceea ce le face sa atinga adevaratul lor potențial.Pasiunea este cea care ii determina pe oamenii de stiinta sa se dedice ani si ani de zile pentru realizarile de care noi suntem benificiari.Este pasiunea care conduce atat de multi oameni sa se trezeasca devreme dimineata si sa stea trezi pana seara tarziu.Este pasiunea pe care o cauta persoanele in relatiile lor cu ceilalti.Pasiunea da putere,gust si semnificatie vietii.Nu exista glorie fara dorinta pasionala de a fi mare; fie ca este aspiratia unui atlet sau a unui artist ,a unui om de stiinta ,un om de afaceri sau a unui parinte.

#2. CREDINTA! Nu exista un text religios in lume  care sa nu vorbesca despre puterea  pe care fidelitatea si credinta o au asupra umanitatii. Persoanele care au mare succes difera foarte mult ,in ceea ce priveste convingerile ,fata de cei care nu reusesc in viata. Parerea noastra despre ceea ce suntem si ceea  ce putem fi , determina de fapt ceea ce vom fi.Daca credem in magie vom duce o viata magica.Daca credem ca viata noastra este inchisa in limite inguste,ne vom gasi dand realitate acestor limite.Ceea ce credem ca este adevarat,ceea ce credem ca este posibil devine in viata reala ceea ce este adevarat si ceea ce este posibil.

Exista foarte multe persoane care fac cu pasiune ceea ce fac,dar din cauza convingerilor limitative despre ceea ce sunt si depre ceea ce pot face,aceste persoane nu intreprind acele actiuni care ar putea trnsforma visele lor in realitate; persoanele care reusesc in viata stiu ce vor si cred ca si pot obtine ceea ce vor.Pasiunea si credinta contribuie la furnizarea combustibilului,forta motrice pentru a atinge excelenta.Dar forta motrice nu este suficienta ;avem nevoie de o cale ,o capacitate inteligenta de avansare logica ,pentru a reusi sa atingem scopul nostru.

# 3 .STRATEGIE!Prin startegie intelegem o modaliate de organizare a resurselor.Fiecare mare actor, politician ,parinte sau antrepenor stie ca nu este suficient sa ai anumite resurse pentru a obtine rezultatele pe care le doreste. O strategie este constientizarea  ca chiar si cele mai mari talente si ambitii trebuie sa-si gaseasca calea cea buna. O usa poate fi deschisa prin distrugerea acesteia sau daca gasesti cheia care o deschide.

#4.CLARITATE IN TERMENI DE VALORI! Cand ne gandim la lucrurile care le-au facut cei care au schimbat istoria ,ne gandim la lucruri precum patriotismo si mandria,toleranta si dragostea pentru libertate.Valorile umane sunt judecatile fundamentale alle naturii etice ,sociale si practice pe care le formam ,ceea ce intr-adevar conteaza.Valorile sunt specifice sisteme de credinte  relative de ceea ce este bun sau rau pentru viata noastra.Sunt judecatile pe care le formam cu privire la ceea ce face viata sa merite de a fi traita.Deseori oamenii fac lucruri  care apoi ii fac nefericiti de ei insusi dar asta se intampla doar pentru ca le lipseste claritatea necesara pentru a realiza ceea ce cred ,in mod incostient de ceea ce este bun pentru ei si pentru ceilalti.O comprimare de valori este una dintre cele mai productive  si stimulative cheie pentru atingerea excelentei.Sunt strategiile noastre pentru atingerea succesului influentate de valorile noastre? Binenteles ca da. Daca strategia de realizare a succesului necesita lucruri contradictorii cu convingerile inconstiente despre ceea ce este bun sau rau in viata noastra,nici macar cele mai bune strategii nu vor functiona si adesea se intalneste cazul persoanelor care incep sa faca un lurcu dar apoi ajung sa-si saboteze propriul succes.In acest caz ,exista un conflict interior intre valorile persoanei si strategia sua de realizare.

#5.ENERGIE!Energia poate fi coplesitoare,plina de bucurie cum a unui Bruce Springsteen ; poate fi dinamismul  lui Donald Trump sau a lui Steve Jobs;poate fi vitalitatea unui Roland Regan. Este aproape imposibil , cu un pas abia tarait sa ajungem la excelenta.Cei care reusesc sa ajunga la excelenta ,profita de ocaziile create ,traiesc ca sii cum ar fi obsedati de ocaziile minunate care le sunt prezentate in fiecare  zi si se observa ca singurul lucru care nu este niciodata suficient este timpul. Si sunt cei care au o pasiune in care cred,au si strategia  care ii va conduce la realizarea ei, au valori adevarate dar pur si simplu nu au vitalitatea fizica necesara pentru a intreprinde actiunile necesare scopului lor.Marele succes este inseparabil de energia fizica,intelectuala si psihica care ne permite sa profitam la maxim de ceea ce avem la dispozitie.

# 6.PUTEREA DE A LEGA!Aproape toti oamenii de succes au in comun capacitatea extraordinara de a stabili legaturi cu ceilalti,de a dezvolta relatii cu indivizi de toate felurile. Marile succese , cele ale lui Kennedy, Luther King, Ghandi ,se datoreaza faptului ca stiau sa stabileasca legaturi cu milioane de persoane.Succesul maxim nu este atins stand pe scena ci in adancurile cele mai adanci ale inimii.Nu exista persoane care nu au nevoie sa stabileasca legaturi durabile si iubitoare cu ceilalti;fara aceste legaturi , fiecare succes ,fiecare excelenta ,este cu adevarat desert.

# 7.DOMENIUL DE COMUNICARE!Acesta este aspectul esential pe care il ocupa actualul volum:modul in care comunicam cu ceilalti si cu noi insine determina calitatea vietii noastre.Cei care reusesc in viata sunt cei care au invatat sa adune toate provocarile pe care le ofera existenta noastra si comunicarea acestei experiente insusi persoanei sale pentru a schimba lucrurile in mod pozitiv. Esueaza cei care se confrunta cu adversitatile vietii si le accepta ca si limitari personale.Persoanele care ne modeleaza existenta si culturile noastre sunt stapani ai comunicarii cu ceilalti ,au capacitatea de a transmite o viziune,o aspiratie,o bucurie ,o misiune.

A Bunker Hunt, petrolier miliardar texan, a fost intrebat intr-o buna zi daca are vreun sfat care sa i se dea oamenilor pentru a reusi in viata, iar raspunsul sau a fost ca succesul este simplu. In primul rand trebuie sa decideti ce doriti de fapt ; in al doilea rand este necesar să determinati daca sunteti dispus sa platiti pretul necesar si în final, sa se plateasca pretul. Dacă nu faceti ultima pas, nu veti reusi niciodata sa obtineti ceea ce doriti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.