Diferenta care face diferenta

In existenta fiecarui barbat sau femeie nu a lipsit niciodata un moment de provocare enorma, o ora in care toate resursele pe care le avem sunt puse la o incercare grea, in care viata pare nedreapta ,in care credinta noastra , valorile noastre,rabdarea noastra, compasiunea noastra,capacitatea noastra de rezistere sunt aduse la limite extreme si chiar mai mult.

Unele persoane folosesc astfel de situatii ca si oportunitati de a deveni mai buni ,iar altii lasa aceste experiente sa-i distruga.V-ati intrebat vreodata ce deriva diferentele in modul in care fiintele umane raspund provocarilor existentei?Cum se explica faptul ca multi oameni conduc o viata atat de fericita ,chiar daca intalnesc tot felul de probleme in percorsul vietii ;intre timp sunt persoane care aparent au tot ceea ce le trebuie ,dar cand au probleme conduc o viata disperata si depresa?Ce diferenta este intre cei care au si cei care nu au;intre cei care pot si cei care nu fac; intre aceia care fac si cei care nu o fac;cum se intampla ca unii oameni sa depaseasca o teribila si icredibila aversita si sa faca din propriile vieti un triumf,in timp ce altii ,chiar daca au tot ce desiderano ,in un astfel de moment duc viata lor inspre dezastru?Care este diferenta care face diferenta in calitatea vietii?

Diferenta consta in modul in care comunicam cu noi insine si actiunile pe care le indeplinim.Persoanele de succes nu se lupta cu mai putine probleme decat cei care nu au succes.Unicii care nu au probleme sunt cei care sunt in cimitir.Pentru a distinge esecul de succes este ceea ce intampla;a face diferenta este modul in care percepem ceea ce „se intampla” cu noi.

Am descoperit o stiinta cunoscuta sub denumirea de Programare Neuro-Lingvistica,din motive de confort prescurtata in NLP.Termenul „neuro” se refera la creier,”lingvistic” se refera la limba in schimb „programarea” inseamna punerea in aplicare a unui plan ori o procedura. NLP este studiul modului in care limbajul ,atat verbal cat si non-verbal ,afecteaza sistemul nostru nervos.Capacitatea nostra de a face orice in viata se bazeaza pe capacitatea de a guverna sistemul nervos.Cei care reusesc sa obtina rezultate exceptionale ,fac acesta prin producerea de comunicari specifice cu si prin sistemul nervos.

NLP studiaza modul in care indivizii comunica cu ei insisi pentru a produce conditii optime,pentru a avea un numar cat mai mare de optiuni comportamentale. NLP ofera un context sistematic de guvernare a creierului nostru ;ne invata sa directionam nu numai starile sufletesti si comportamentele noastre ,ci si starea de spirit si comportamentul celorlalti.Intr-un cuvant ,este stiinta modului de a gestiona optim creierul pentru a produce rezultatele pe care le vrei.

NLP mi-a oferit ceea ce cautam:cheia pentru a debloca enigma asupra modului in care anumiti indivizi au reusit sa produca rezultate optime,de exemplu ,trezindu-se repede,usor si plin de energie dimineata devreme:cum o obtin? Si cum actiunile constituie sursa tuturor rezultatelor?Care sunt actiunile mentale si fizice specifice pe care procesul neurofiziologic pentru a te trezi din somn dimineata devreme ,repede si energic?

Una dintre ipotezele PNL este ca toti avem aceeasi neurologie ,asa ca daca cineva poate face ceva intr-un anumit fel ,si tu poti face la fel ,atat timp cat faci sistemultau nervos sa functioneze exact in acelasi mod .Ceea ce fac oamenii pentru a produce un anumit rezultat se numeste „modelare”, adica copiare un model ales. Cu toate acestea ,anumiti oameni,in ciuda faptului ca au avut disponibile instrumentele necesare , s-au limitat la informatii asupra modelelor pentru a face schimbari emotionale si comportamentale dar fara a avea putere personala de a se servi de acele informatii in mod eficient si continu.

Inca odata va aduc aminte ,ca posedarea cunostintelor nu este suficienta.Un rezultat se obtine mereu in urma actiunii.

Un gând despre „Diferenta care face diferenta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.