MODELAREA

Daca doriti să obtineti succesul, nu trebuie sa faceti altceva decat sa gasiti o modalitate de a imita pe cei care au reusit deja ,sa va asigurati ca aveti acest lucru. Trebuie sa aflati ce actiuni au intreprins si, mai exact, cum au folosit creierul si corpul pentru a produce acele rezultate.Cei care conduc lumea sunt adesea imitatori di profesie, oameni care cunosc arta de a invata tot ce pot, urmand experienta altora. Ei știu sa salveze singurul bun pe care nici unul dintre noi nu l-a avut vreodata suficient: timpul.

Cum invata un copil sa vorbeasca?Cum reuseste un om de afaceri sa structureze afacerea sa?Traim intr o cultura atat de consistenta incat ceea ce functioneaza intr-un loc ,va lucra adesea si in altul.

Ceea ce vreau sa va invat este un proces ,un context,o disciplina care va permite sa va duplicati excelenta oriunde o gasiti.O sa va explic una dintre cele mai eficiente modele de NLP si imi doresc sa deveniti mai mult decat urmasi ai metodei ;vreau sa deveniti „modele” ,oameni care imita excelenta,oameni in cautarea constanta de „tehnologii de performanta optima”,astfel incat sa nu fiti legati doar de un anumit model ci dimpotriva ,sa cautati in mod continuu metode noi si eficiente de a obtine rezultatele pe care le doriti.

Bazandu-te pe succesul altora,este una dintre componenetele fundamentale ale multor exemple.In lumea tehnologica ,fiecare progres in domeniul ingineriei sau al designului deriva ,binenteles ,din descoperiri si inovatii anterioare.In afaceri ,companiile care nu invata din trecut ,care nu iau in considerare nivelul tehnologic si stiintific ajuns,sunt destinate pentru a termina in faliment.

Dar universul comportamentului uman este unul dintre putinele domenii in care aceasta continua sa functioneze pe baza stocului de teorii si informatii.Multi dintre noi continua sa ia drept exemplu modelul secolului al XIX-lea de functionare a creierului si comportamentului.Aplicam o eticheta cu cuvintele „depresie” si gata: ei bine,suntem depresi. De fapt ,astfel de termene pot fi profetii,auto-indeplinire.

Exista trei ingrediente de baza ,care sunt dublate pentru orice tip de excelenta umana.Sunt de fapt trei forme de actiune mentala si fizica,direct legate de calitatea rezultatelor pe care le obtinem.Imaginam ca sunt trei usi care dau acces intr-o sala frumoasa de bal.

Prima usa reprezinta „sistemul de credinta” al unei persoane in care un individ crede,ceea ce el considera posibil sau imposibil ,determina in mare masura ceea ce poate sau nu poate face.Un vechi proverb zice” daca credeti ,puteti face ceva sau daca credeti ca nu puteti face acest lucru,aveti dreptate”.In anumite limite,acest lucru este adevarat ,daca nu credeti ca puteti face acest lucru,inseamna ca trimiteti catre sistemul dvs. nervos mesaje precise care limiteaza sau elimina capacitatea dvs. de a produce acest rezultat.Daca transmiteti in mod continuu catre sistemul dvs. nervos mesaje coerente care spun ca puteti realiza acel lucru ,atunci stimulati creierul dvs.pentru a produce rezultatele dorite si acest lucru va ofera posibilitatea de a face acest lucru.

Cea de-a doua usa care trebuie deschisa este „sintaxa mentala” a unui individ ,modul in care acesta isi organizeaza gandurile ,este comparabil cu un cod.De exemplu un numar de telefon este format ,sa zicem din sapte numere, dar ca sa intram in contact cu persoana cu care vrem sa vorbim ,trebuie compus numarul in ordinea corecta.Acelasi lucru este valabil cand vorbim despre a ajunge la acea parte a creierului si a sistemului nervos care va poate ajuta in modul cel mai eficient de a obtine rezultatul dorit.Este la fel si pentru comunicare ;unele persoane nu sunt capabili sa comunice intre ei deoarece fiecare individ utilizeaza coduri diferite ,folosind diferite sintaxe mintale.

Cea de-a treia usa este „fiziologica” .Mintea si corpul sunt legate in mod indisolubil .In modul in care se foloseste fiziologia proprie ,in modul in care se respira si se pozitioneaza corpul ,expresiile faciale ,natura si calitatea miscarilor ,ele determina starea de spirit in care va aflati si la randul sau,starea de spirit va determina amploarea si calitatea comportamentelor pe care le puteti produce.

Diferenta dintre cei care reusesc si cei care nu reusesc in viata nu consta in ceea ce au , ci in ceea cei ei incearca sa vada sau sa faca cu resursele si experientele lor de viata.Imitatia nu este cu suguranta o noutate.Problema este ca majoritatea indivizilor imita intr-un mod aleatoriu ,continuand sa prinda oportunitatile.In jurul nostru exista resurse si strategii extraordinarie .

Invitatia pe care o fac este sa incepeti sa va ganditi la imitatori , la formatori ,la constientizarea constanta a modelelor si tipurile de actiuni care produc rezultate extraordinare ,surprinzatoare care le au si aici apare intrebarea in mintea noastra : cum pot obtine acest rezultat?Speranta mea este ca veti continua sa cautati excelenta, magie in tot ceea ce vedeti ,astfel incat sa puteti crea oricand rezultate excelente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.