Starea de spirit II

Daca spunem mereu ca nimic nu merge cum trebuie,nici ca o sa mearga asa cum ar trebui.Daca formam in mintea noastra, prezentarea lucrurilor care functioneaza,atunci cream resursele interioare de care avem nevoie pentru a produce starea care ne poate sustine in obtinerea rezultatelor dorite.Daca cream starea adecvata ,vom crea ,de asemenea ,o posibilitate maxima posibila de a utiliza eficient toate resursele noastre.

Daca va spun sa „umblati pe foc” ,stimulii pe care vi le voi produce sub forma de cuvinte si limbaj al corpului ,ajung in creierul tau unde formeaza o reprezentare.Daca Va imaginati indivizi cu un inel in nas ,inclinati sa va ganditi spre un ritual si cu siguranta nu veti avea o dispozitie pozitiva; daca formati o prezentare a dvs. arzand ,veti fi intr-o stare si mai rea.In schimb ,daca vedeti persoane care danseaza ,sunt la o petrecere,daca vedeti o scena de bucurie si euforie ,veti fi intr-o stare complet diferita.

Daca aveti in fata voastra o reprezentare a intentiei vostre de a continua in conditii de siguranta si sanatosi ,si daca spui „da,eu sunt in stare sa fac…”si va miscati corpul ca si cum ati avea incredere deplina in voi,aceste semnale neurologice va vor pune intr-o astfel de stare incat,foarte probabil,veti actiona si veti reusi sa realizati ceea ce vati propus.

Oamenii de succes descriu in mintea lor ,lumea ca un loc care pot produce toate rezultatele pe care le doresc.Se poate intampla chiar si in cele mai bune stari de dispozitie ,nu obtinem intotdeauna rezultatele dorite ,dar daca cream statul potrivit ,avem oportunitatea de a folosi eficient toate resursele noastre.Urmatoarea intrebare logica este:daca reprezentarile interne si fiziologice coopereaza in crearea statelor din care deriva comportamentele,ce determina tipul specific de comportament pe care il producem atunci cand suntem in acea stare?

Un individ indragostit ,forse va dori sa va imbratiseze ,in timp ce un altul se va limita sa va declare ca va iubeste.Raspunsul este:atunci cand ne plasam intr-o stare ,creierul nostru are acces la o serie de alegeri comportamentale posibile.Numarul de posibilitati este determinat de modelele pe care le-am avut in viata.De exemplu,unii indivizi,atunci cand se infurie , au un model din observarea parintilor ,si in timp se declanseaza sau pur si simplu,intr-un anumit mod si timp in percorsul vietii au actionat in acelasi fel,au avut impresia ca au obtinut rezultate ,motiv pentru care,modelul de comportament a devenit o memorie stocata despre cum trebuie sa raspunda in viitor.

Cu totii avem viziuni despre lume,modele care modeleaza perceptiile noastre asupra mediului in care traim.Ele provin din persoane pe care le cunosteam, din carti,filme ,televiziune,etc.Ce trebuie sa facem cand imitam pe alte persoane?Trebuie sa descoperim credintele specifice care conduc persoanele de a reprezenta lumea astfel incat sa putem lua masuri eficiente;trebuie sa aflam exact cum reprezinta ei insisi experienta lor asupra lumii;ceea ce ei vizualizeaza in mintea lor? Ce spun ei?Ce sentimente au? Deci,daca producem exact aceleasi mesaje in corpul nostru,putem obtine rezultate similare.Imitarea modelelor nu este altceva decat aceasta.

Una dintre constantele din viata este aceea a rezultatelor obtinute si totusi ,daca nu decideti constient ce rezultate doriti sa realizati,reprezentand lucrurile in conformitate,atunci un mecanism extern-o conversatie,un spectacol de televiziune,orice -poate produce stari a mintii care creeaza comportamente de nici un ajutor pentru existenta noastra.

Viata este ca un rau:este mobila si va puteti gasi in vartejul raului daca nu luati actiuni deliberate ,constiente ,pentru a va deplasa in directia in vare v-ati propus.

Daca nu puneti semintele mentale si fiziologice ale rezultatelor pe care le doriti ,buruienile au sa creasca spontan. Daca nu ne directionam constient actiunile si starea noastra de spirit ,mediul in care traim va produce stari nedorite si rezultatele pot fi dezastruoase. De aceea ,de o importanta decisiva este ca zi de zi sa stim cum ne repezentam in mod continuu lucrurile pentru noi insine.

Daca va concentrati permanent pe aspecte negative ale vietii ,pe tot ceea ce nu doriti sau pe dificultati,va puneti intr-o stare care va sprijini aceste tipuri de comportament si rezultate. A nu reusi ,inseamna ,esecul de a ajunge ceea ce doriti sau incercarea de a face ceva,nu foarte convins ceea ce produce rezultate de acelasi fel.

Un exemplu real de starea de spirit nedorita este cazul lui Karl Wallenda de la „Wallenda Flying”.Pentru multi ani ,Karl a realizat cu succes multe zboruri acrobatice si niciodata nu a luat in considerare posibilitatea unui accident ;ideea de a se prabusi cu avionul nu a facut parte din bagajul lui mental dar in urma cu ceva ani, intr-o zi ia spus sotiei ca el a inceput sa aiba frica ca o sa se prabuseasca cu avionul.In acel moment ,el insusi a dat o reprezentare coerenta a prabusirii.Trei luni mai tarziu ,el sa prabusit si a murit.Unii spun ca a fost premonitie dar din alt punct de vedere se poate spune ca Karl ar fi dat creierului sau o reprezentare coerenta ,un semnal care l-a pus intr-o dispozitie care a favorizat comportamentul prabusirii.Pe scurt,Karl ar fi creat un rezultat el insusi ,astfel a dat creierului sau o cale indicata de urmat.

De aceea este atat de important sa ne concentram asupra a ceea ce dorim si in schimb sa uitam ceea ce nu ne face placere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.