Starea de spirit III

Daca te concentrezi constant pe aspectele negative ale vietii,pe tot ceea ce nu vrei sau pe toate dificultatile posibile, te pui intr-o stare de spirit care sa sustina acele tipuri de comportament si rezultate.

De exemplu:esti gelos?Poate ca nu.Dar poate ca in trecut ati produs stari de gelozie si tipuri de comportament raportat la gelozie.Dar voi nu sunteti comportamentul vostru.Elaborand generalizari de un anumit tip in numele vostru,creati o anumita credinta care va guverna si va ghida actiunile voastre in viitor.Amintiti-va! comportamentul vostru este rezultatul starii de spirit si ca acesta este rezultatul reprezentarilor voastre interne si al fiziologiei voastre si ca ambele pot fi schimbate in cateva momente.

Daca ati fost gelos in trecut ,inseamna pur si simplu ca ati reprezentat lucrurile in asa fel incat sa creati acea stare de spirit.Acum puteti sa va prezentati lucrurile intr-un mod nou si deci produceti stari noi si comportamente consecvente.Tineti cont de acest lucru: avem intotdeauna posibilitatea de cum sa ne prezentam lucrurile a noi insine.

Daca iti imaginezi ca iubitul tau partener te tradeaza ,in curand va veti afla intr-o stare de suparare si manie.Nu uitati ca nu aveti nici o dovada ca asa este ,deci atunci cand se intoarce acasa,veti fi suspectosi si suparati.Dar intr-o astfel de stare ,cum iti vei tine langa tine persoana pe care o iubesti? De obicei nu foarte bine.Il puteti asalta verbal sau sa va simtiti rau in interior si apoi sa creati un alt comportament de represalii.

Amintiti-va ca persoana pe care o iubiti poate nu a comis nimic,dar felul de comportament care vine de la starea voastra il va face probabil sa-si doreasca sa fie acea persoana.Daca sunteti gelos,veti crea acea stare de spirit.

Puteti sa va schimbati imaginile negative in reprezentarile pertenerului vostru de viata,cum ar fi ca face tot posibilul pentru a ajunge acasa ;acest nou proces reprezentativ va va pune intr-o astfel de stare incat atunci cand ajunge acasa ,te vei comporta astfel incat sa-l faca sa se simta dorit si astfel sa-i creasca dorinta de a fi cu tine. Pot fi cazuri in care un iubit sau o iubita face de fapt ceea ce va imaginati ,dar de ce sa perzi emotiile pana cand nu esti sigur ca te tradeaza?In marea majoritate a cazurilor, este foarte putin probabil sa va tradeze si voi ati creat tot felul de dureri interioare pentru voi si pentru partenerul vostru ,si pana la urma:cu ce scop?

Daca luam controlul asupra comunicarilor nostre cu noi insine si producem semnale vizuale,auditive si kinestezice a ceea ce dorim sa facem ,putem obtine rezultate pozitive surprinzatoare chiar si in situatiile in care sansele de succes sunt rare sau inexistente.Managerii,antrenorii,parintii,intreprinzatorii cu putere si eficienta mai mari,sunt cei care pot reprezenta pentru ei insisi si pentru ceilalti circumstantele vietii pentru a raporta succesul catre sistemul nervos ,in ciuda stimulilor externi .

Ai auzit probabil de Mel Fisher,tipul care timp de saptesprezece ani a cautat o comoara scufundata si in cele din urma a descoperit filoane de aur si argint in valoare de peste patru milioane de dolari.Intr-un articol scris despre aventura lui ,un membru al echipajului a raspuns la intrebarea ” cum de au insistat asa mult timp in gasirea comorii” ,el a raspuns „Mel a avut capacitatea de a incanta pe toata lume iar in fiecare zi spunea echipajului si a lui insusi -astazi este ziua cea mare _-iar la sfarsitul zilei spunea – va fi pentru maine-„.Dar nu ca numai spunea asa si gata.Mel sustinea intr-o maniera convicente ,cu tonul vocii sale,cu imaginile pe care le avea in mintea sa,cu sentimentele sale.In fiecare zi el se afla intr-o stare de spirit care ii permitea sa continue actiunea,pana cand a reusit.Mel Fisher este exemplu clasic de Formula Fundamentala de Succes.El si-a cunoscut scopul,a actionat ,a studiat ceea ce a functionat si daca nu a functionat ,a incercat in alt mod,pana cand a reusit.

Nu uitati!Comportamentul uman este rezultatul starii de spirit in care va aflati.Daca cel putin o data in viata ati obtinut un rezultat bun ,o puteti face din nou repetand aceleasi actiuni mentale si fizice efectuate atunci.

Subliniez,pentru a intra bine in mintea cititorului: felul de comportament pe care persoanele il produc este rezultatul starii de spirit in care se afla in acel moment.Care va fi raspunsul lor specific pornind de la cea stare de spirit va depine de modelele din viata ,adica din strategiile neurologice pe care le-au inregistrat.

Foarte putini sunt cei care fac o actiune constienta ca sa directioneze starea de spirit .In general ,persoanele se vor trezi deprimati sau se dau jos din pat fara sa faca mic dejun,fara energie.Un mic dejun bun inveseleste moralul;mic dejun sarac il deprima si mai mult.Singura diferenta dintre persoane din orice domeniu este ,eficacitatea cu care isi utilizeaza resursele.

Majoritatea persoanele cauta sa schimbe starea de spirit in care sunt,doresc sa fie fericiti,in conditii de extaz,siguri de ei insusi.Ei doresc pace interioara ,sau incearca sa scape de stari neplacute.Se simt frustati,suparati,plictisiti si ce fac majoritatea in aceasta stare?Ei bine,pornesc televizorul care le ofera noi reprezentari pentru a se putea internaliza ,asa ca vad ceva si rad si in automat nu mai sunt in starea lor de frustare ;se duc sa manance la restaurant ,fumeaza o tigara sau iau droguri.Sau, este o solutie mai productiva,incep sa faca exercitii fizice. Singura problema a celor mai multe dintre aceste solutii este ca rezultatele nu sunt durabile. Spetacolul de televiziune se termina si se gasesc cu aceleasi reprezentari interne a existentei lor ; si isi amintesc si se reintorc intr-o stare de rau ca inainte,odata ce si efectul mancarii sau a drogurilor sa terminat. Si se constata ca trebuie sa plateasca un pret ridicat pentru schimbarea temporara a starii de spirit.

De ce atat de multi recurg la droguri? Nu pentru ca le place sa bage un ac in bratul lor ,ci pentru ca acea experienta le reuseste si nu cunosc nici un alt mod de a ajunge intr-o anumita stare de spirit.

Persoanele care au obtinut excelenta sunt maestrii in atingerea celor mai complexe parti ale creierului si asta ii separa de ceilalti.

Dispozitiile voastre interioare au o putere enorma si voi puteti sa o controlati.

Nu este scris nicaieri ca trebuie sa fii obiect de schimb la tot ce se intampla cu tine.Exista un factor care pre-stabileste modul in care reprezentam experienta existentiala si acre actioneaza ca un filtru,in sensul ca ea determina modul in care reprezentam lumea pentru noi insine.Exista un factor care determina starile de spirit pe care le vom crea in mod constant in anumite situatii si acesta a fost numit „putere suprema”

Sa examinam acum puterea magica a credintei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.