Elixir de tinerete-ulei de Sacha Inchi

Ati auzit vreodata de nenumaratele proprietati si beneficii pe care le are uleiul Sacha Inchi? Este un ulei cu proprietati antioxidante, derivat dintr-o planta, Plukenetia volubilis, din padurea tropicala peruviana. Printre toate uleiurile vegetale este probabil cel mai bogat în Omega 3, acizii grasi care ajuta la contracararea actiunii radicalilor liberi. Din acest motiv, uleiul de la Sacha Inchi este utilizat pe scara larga in industria cosmetica: desi nu este inca foarte cunoscut cum sunt cunoscute alte uleiuri vegetale (de exemplu argan sau seminte de in), dar in curand proprietatile sale benefice o sa devina in curand un aliat de frumusete de neinlocuit al multor femei.

Proprietatea majora pe care o ofera Sacha Inchi este de acizi grasi polinesaturati: Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Uleiul obtinut din aceasta planta este aproape 50% Omega 3, 35% din Omega 6 și 9% din Omega 9. Este, de asemenea, un produs natural bogat în vitamine (în special vitamina A și vitamina E), saruri minerale, dar si aminoacizi esentiali si neesentiali , prin urmare, proteine. Semințele acestei plante constituie un amestec interesant de antioxidanti naturali si, prin urmare, ajuta la controlul actiunii radicalilor liberi responsabili de imbatranirea celulelor.

Un studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, care sa ocupat de efectuarea unei caracterizari chimice a principalelor componente ale semintelor de la Sacha Inchi, a remarcat prezenta unor cantitati mari de triptofan (precursor de aminoacizi ai serotoninei) care, impreuna cu fibrele mentine promovarea pierderii în greutate.

Este un remediu natural pentru intarirea sistemului imunitar. Un alt avantaj pe care il ofera este faptul ca este deosebit de digeribil si are un gust mult mai placut decat alte uleiuri bogate în Omega 3 (de exemplu ulei de in).

O alta particularitate a uleiului de Sacha Inchi este ca contine iod.

In cele din urma, proprietatile sale sunt, de asemenea, evidente pe piele, par si unghii deoarece este hidratant si protector .Uleiul de Sacha Inchi este:bogat in acizi grasi polisaturati, bogat in vitamina A si vitamina E deci este antioxidant, intareste sistemul imunitar,mentine apetitul , protectiv pentru piele, hidratarea parului,intarirea unghiilor. Este, de asemenea, un produs organic natural (planta nu are nevoie de pesticide sa creasca ), iar extractia uleiului nu necesita rafinare pentru ca are loc in apa rece, garantand astfel autenticitatea produsului si o calitate superioara.
Beneficiile consumului regulat si constant de seminte sau ulei de Sacha Inchi sunt deosebit de evidente in sistemul cardiovascular. Ingredientele active pe care le contine ajuta la reducerea colesterolului .Acesta poate fi, de asemenea, un supliment excelent de Omega 3 pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana, contribuind, de asemenea, la cresterea aportului de proteine.

Pentru uz extern, uleiul Sacha Inchi este deosebit de util în cazul pielei uscata, crapata sau iritata, ajuta la intarirea unghiilor si parului.

Rezumand Sacha Inchi in diferitele sale forme pot fi folosit in cazul:deficienta de Omega 3 , dieta cu proteine ​​scazute, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala, pielea uscata,
dermatita, psoriazis, par uscat, riduri.
Uleiul Sacha Inchi,poate avea utilizari diverse, atat pe plan intern, cat si pe plan extern. Pentru uz intern este fara indoiala un excelent supliment natural de grasime , care poate fi recomandat celor care nu consuma peste sau alte surse de Omega 3.Acesta poate fi folosit salate, supe sau frulate. De asemenea,se poate asumare si simplu ca si integrator alimentar, una sau mai multe lingurite pe zi, urmat de putina apa.

Pentru uz extern, uleiul, care este de asemenea poate fi inclus in compozitia cremelor, sampoanelor si a altor produse pentru ingrijirea pielii si parului; poate fi utilizat si doar uleiul in doze mici pentru a trata problemele dermatologice sau pur si simplu pentru a se mentine bine hidratata pielea corpului tau. De asemenea, functioneaza ca un anti-rid, datorita prezentei vitaminei E si a altor substante care pot lupta impotriva radicalilor liberi.

Sanatatea unghiilor si maini frumoase cu ulei Sacha Inchi
Aveti unghii fragile sau pielea mainilor uscate si predispuse la deshidratare? Uleiul de Sacha Inchi va poate ajuta sa combateti aceste probleme de estetica: 5 picaturi de ulei pur sunt suficiente pentru a va face masaj pe maini si pe unghii pana cand este complet absorbit. Tratamentul trebuie repetat o data pe saptamana.

Crema de corp super hidratanta cu ulei de Sacha Inchi.Adaugati 10 picaturi de ulei de Sacha Inchi, 10 picaturi de ulei de migdale dulci si 1 lingura de unt de Karite intr-o crema neutra a corpului. Masati pe tot corpul si rezultatul va fi o pielea neteda, moale si tonificata in cateva zile!


Sacha Inchi pentru par uscat sau cu matreata
Uleiul de Sacha Inchi este ideal atat pentru cei care au matreata cat si pentru par uscat si fragil. Se amesteca 10 picaturi de ulei Sacha Inchi cu 10 picaturi de ulei din seminte de in. Se aplica pentru 40-60 min dupa care se face sampon normal.

In general, consumul acestor seminte si ulei este recomandat tuturor, inclusiv copiilor si varstnicilor, deoarece conține Omega 3 care este util pentru formarea corecta a creierului copiilor, dar si pentru prevenirea bolilor cardiovasculare la varsta adulta.


In ciuda faptului ca este un produs utilizat pe scara larga si cunoscut in tarile de origine inca din antichitate, in Occident acest remediu abia se face cunoscut. Cu toate acestea, este posibil sa se gaseasca in magazinele care vand produse bio dar sigur gasiti produsul online.

Sacha Inchi, contraindicatii: semintele si uleiul de la Sacha Inchi nu prezinta posibile efecte secundare sau contraindicatii specifice daca sunt administrate in dozele potrivite fara a exagera. In cazul in care luati medicamente este intotdeauna mai bine sa solicitati sfatul medicului dumneavoastra pentru a evita posibilele interactiuni. Chiar si in cazul problemelor cu tiroida, avand in vedere continutul de iod, este recomandabil sa consultati un expert.

Reclame