Invatati sa va iubitiO dimineata ca multe alte, deabia ne-am trezit. Bem cafea, facem un dus, ne pregatim sa iesim, crema , mascara,peria in parul nostru, alegem si o rochie frumoasa. Avem grija de imaginea noastra.
Ai grija de tine. Este primul pas. Bine, bine. Dar trebuie sa invatam si sa ne iubim . Si ce inseamna cu adevarat sa te iubesti? Aici ar fi sapte sfaturi, care fac parte din bunastarea mentala , psihofizica si cresterea personala:

Reduceti stresul
Dar cum poti reduce stresul? Angajamente, lucruri de facut, ganduri recurente, mentinere totul sub control pentru a nu pierde nimic, nu poti sa uiti … Stop! Respira! Luati o pauza de jumătate de ora, din cand in cand: ganditi-va la ceva care va face sa va simtiti bine, relaxati-va muschii, respirati adanc, faceti un dus cald.Poate va ganditi sa faceti yoga, daca puteti, un adevarat aliat in gestionarea stresului si a nervozitatii.

Fa sport (pentru tine)

Sportul face bine. „Mens sana in corpore sano”: poate parea de fapt putin mai mult decat o fraza , dar este demonstrat ca este adevarata. Alegeti un sport, cel pe care il preferati. Este bine sa cantati si in acelasi timp sa dansati, sa faceti o plimbare lunga. Nu trebuie să aveti un scop: sa pierdeti in greutate, sa ardeti calorii, tonificare dar ceea ce conteaza este sa constientizezi despre corpul tau, despre posibilitatile tale ,despre propriile tale ritmuri.

Calatoreste! (chiar si singura)
Intrerupeti rutina zilnica, faceti cateva zile departe. Scopul nu este important. Petreceti timp cu voi însiva: trebuie sa va cunoasteti mai bine, sa va testati ca si individ. Si vazand noi locuri, intorcandu-te a admira frumusetea lumii, nu poate fi decat o imbogatire personala, o crestere.

Tacere
Ce pot face in fiecare zi sa ma incred in mine? Ascultati-va, din interior. Sunetul lumii, opriti totul (in special telefonul). Singurul sunet pe care trebuie sa-l auziti este zgomotul cauzat de gandurile tale. Incet, incet chiar nici gandurile. O jumatate de ora pe zi, in fiecare zi.

Bazeaza-te pe succesele personale
Nimic victimism, nici o vina. Orice om care se respecta face greseli si nu veniti de pe o planeta indepartata .Ceea ce conteaza acum este de a tine evidenta succeselor zilnice ,mici, care depind de modul in care te afli, din faptul ca faci tot ce poti, ca aceste succese au devenit realitate numai datorita talentelor tale. Esti super!

Gestionati-va timpul

Utilizati intr-un mod profitabil timpul pe care il dedicati pentru dvs., evitand sentimentele de vinovatie si incercand sa nu va simtiti egoista dacă, odata ce credeti ca aveti ceva mai mult timp pentru tine. A avea grija de sine insusi nu inseamna a renunta sa dai timpul tau departe celorlalti, inseamna mai degraba a reveni la iubirea altora, intr-un mod mai generos, dezinteresat, constient.

Prioritate la nevoile dumneavoastra
Invatati sa ascultati si sa acordati timp, fara a programa nimic. Ingrijirea dvs. trebuie sa devina primul pas pentru a deveni o persoana mai buna, capabila sa ascultate si sa ajutate. Cine o poate face mai bine decat tine, acum ca ai invatat sa te iubesti?