Peeling facial

Pentru o pielea faciala tanara si sanatoasa, deseori cautat elixirul revolutionar. Dar, solutia este mai simpla, mai rapida si la indemana decat credeti:necesita doar cateva minute pe zi pentru ingrijirea tenului.

Importanța peelingului facial este adesea subestimata. Ofera tenului multe avantaje:promoveaza reinnoirea celulelor epidermice, elimina celulele moarte, imbunatateste microcirculatia, previne imbatranirea pielii, da suplete pielii, activeaza productia de colagen, intarzie aparitia ridurilor, confera stralucire fetei,indeparteaza reziduurile de substante nocive pentru piele (smog, praf fin, etc.).
Peeling-ul, in ciuda faptului ca implica multe beneficii, trebuie sa fie realizat cu moderare: un tratament pe saptamana este mai mult decat suficient.

Alegerea de a face un peeling acasa are cu siguranta avantaje:produsele sunt naturale,tratamentul este mai putin agresiv,costul mic al tratamentului.

In practica, un produs de peeling are doua componente: un lichid care poate avea consistenta unui ulei, a unui gel sau a unei creme si un granulat:produse care acționează ca exfolianți fizici
Ingredientele pentru un peeling trebuie sa fie, de asemenea, alese in functie de zona care urmează sa fie tratata. De exemplu pentru zonele mai sensibile, este mai bine sa alegeti ingrediente delicate, cu o granulatie fina, posibil cu proprietati calmante.

Ingredientele exfoliante pot fi:

  • bicarbonat: delicat, componenta alcalina si este perfect pentru zonele sensibile
  • zahar: are o putere de exfoliere de intensitate medie, este potrivit pentru pielea fetei si a buzelor
  • faina de migdale, nuca de cocos si faina de ovaz: au o granulatie fina, foarte potrivita pentru scrub facial, deoarece acestea sunt foarte delicate
  • zat de cafea: are o putere de exfoliere mai mare si, de asemenea, are capacitatea de a reactiva microcirculatia.Poate fi folosit si ca scrub pentru corp.

Ingredientele enumerate mai sus pot fi adaugate la:ulei de masline,gel de aloe vera,ulei de migdale,iaurt,miere.

Procesul este foarte simplu si, din moment ce alegem ingredientele de utilizat, personalizabile, dar in acelasi timp trebuie sa fim foarte atenti sa nu fim agresivi in masarea produsului, altfel am putea risca deteriorarea pielii si, prin urmare, sa obtinem efectul opus decat cel pe care il vrei.