Samburele care regenereaza parul,elimina ridurile

Desi multe persoane le arunca pentru gustul lor amar tipic, samburii de struguri sunt bogati in beneficii si proprietati terapeutice incat ar fi bine sa nu le ignorati sau sa-i aruncati. Vom enumera 8 motive pentru a manca samburii de struguri.

 
Antioxidanti. Samburii de struguri sunt bogati în fenolici care, impreuna cu tocoferolul si proantocianidinele, au o mare actiune antioxidanta care ne protejeaza de deteriorarea radicalilor liberi. In plus, vitamina C si beta-carotenul, continute, de asemenea, in aceste seminte, sporesc acest mare efect.

Prevenirea cancerului. Datorita acestor proprietati antioxidante, semintele de struguri sunt excelente pentru prevenirea cancerului. Unele studii au sugerat eficacitatea lor in special cancerul de pielea, prostata si cancerul de san.

Depurativ. Samburii de struguri sunt in mod special indicati pentru fumatori, deoarece acestea pot purifica sangele eliminand efectele fumatului. De asemenea, ele ajuta la eliminarea efectelor stresului.

Sange. Semintele de struguri promoveaza circulatia sangelui, purifica si intaresc vasele de sange si previne tromboza. De asemenea, regleaza tensiunea arteriala, prevenind hipertensiunea arteriala si bolile cardiace.

Antibacteriene si antiinflamatoare. Ele sunt adesea folosite pentru a actiona impotriva inflamatiei sau infectiilor, in special la nivelul intestinului sau urinar. Acestea pot fi utilizate impotriva dermatitei, colitei, sinuzitei si gastritei.

Regenerarea parului. Ele intaresc foliculii favorizand circulatia sangelui in vasele de sange ale scalpului.

Datorita nivelurilor ridicate de vitamina E, semintele de struguri pot imbunatati considerabil vederea .

Samburii de struguri sunt bogati in colagen si resveratrol, doua elemente fundamentale care impiedica imbatranirea pielii.