Ulei de Neem: un produs, 10 utilizări


Copacii neem sunt originari din India dar ii gasi si in alte parti ale Asiei, termenul botanic este Azadirachta Indica. Neem este o planta multifunctionala si datorita proprietatilor sale medicinale exceptionale de vindecare a diferitelor boli, aceasta este adesea mentionata ca o „planta cu o promisiune”.

Este extrem de util in tratarea diferitelor infectii si intareste sistemul imunitar. Pe langa avantajele sale pentru sanatate, este utilizata si intr-o varietate de produse de uz casnic.Este un produs sigur de utilizat si nu are efecte secundare.

Iata 10 performante uimitoare ale uleiului neem.

Protejeaza pielea si ideal pentru pielea uscata

Uleiul de Neem este bogat in substante nutritive si este utilizat intr-o gama larga de lotiuni, creme, sapun si in general produse cosmetice.Este extrem de util pentru eczeme ale pielii, psoriazis si acnee. Proprietatile sale astringente ajuta la tratarea taieturilor si ranilor minore. Uleiul de Neem ajuta la calmarea pielii uscate si iritata. Neem contine niveluri ridicate de antioxidanti care protejeaza pielea de deteriorarea mediului. De asemenea, contine carotenoide care protejeaza pielea de radicalii liberi, este de asemenea usor absorbita intinzand pielea si imbunatatind elasticitatea acesteia.Folosindu-se în mod regulat, neemul atenueaza ridurile si liniile fine.Este ideal pentru acnee pentru ca indeparteaza bacteriile si, in plus fata de aceste proprietati antibacteriene, are si proprietati antifungice, de fapt are actiune asupra a 14 culturi diferite de ciuperci.

Beneficii pentru par
Aplicarea saptamanala a uleiului neem creeaza un scalp sanatos si un par stralucitor.

Are o actiune puternica impotriva matreatei si mentine nivelul pH-ului scalpului. De asemenea, promoveaza cresterea parului prin intarirea acestuia de la radacini.

Ingrijirea dentara
La produsele de ingrijire dentara cum ar fi pasta de dinti, apa de gura, adaugand ulei de neem au proprietati antiseptice care mentin sanatatea dintilor , gingiilor si inalbirea dintilor.


Uleiul de neem este un ulei polivalent si este de asemenea utilizat in productia de pesticide, fungicide si germicide, ceea ce il face o componenta importanta in scopuri agricole. Ingredientele sale active inhiba cresterea insectelor prin întreruperea ciclului lor de viata.

Animale de companie
Uleiul de Neem este de asemenea utilizat in diferite produse de îngrijire a animalelor de companie pentru a trata, de exemplu, capuse si purici, precum si scabie sau alte boli ale pielii animale.De asemenea, puteti utiliza ulei de neem pur: răspândiți 2-3 picături pe parul prietenului vostru cu patru labe ; gustul amar il impiedica sa se linga si, în acelasi timp, va elimina orice oaspeti nedoriti. Tratamentul trebuie repetat la fiecare 2-3 saptamani, intotdeauna seara, deoarece uleiul neem este fotosensibil.

Anti-Mosquito
Uleiul de Neem poate fi de asemenea folosit ca un factor de descurajare a tantarilor.Doar puneti un castron de apa cu ulei de neem la fereastra: mirosul descurajeaza tantarii din zona.

Uz casnic

Este foarte bun pentru curatarea covoarelor si a saltelelor.Adaugarea de ulei neem la „samponul” tau pentru covor va elimina toti acarienii, bacteriile sau ciupercile.

Tratarea leziunilor minore
Uleiul de Neem poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata taieturi minore si rani.Se amesteca uleiul de neem cu vaselina in proportie de 1: 5 si se aplica local.

Hraniti plantele
Se amesteca ulei de neem cu apa pe care o folositi pentru a uda plantele de casa si se poate aplica pe frunze si radacini.

Contraindicatii ulei neem
Principalul dezavantaj al uleiului de neem este mirosul sau . De fapt, este sugerat, mai ales daca alegeti sa utilizati ulei de neem pur, sa-l amestecati cu uleiuri esentiale parfumate, alese pe baza tulburarii pentru care doriti sa utilizati. O utilizare prea masiva a uleiului de neem ar putea duce, de fapt, la sensibilizarea pielii, oritatie, eruptii cutanate.

Evitati absolut uz intern, este potential toxic pentru rinichi, ficat, inima.

Reclame